Nicușor Dan, nevoit să colaboreze cu cei care l-au sabotat

Alexandru Robea

Nicușor Dan a fondat partidul Uniunea Salvați România (USR) cu ajutorul partenerei sale, Mirabela Grădinaru. După ce a refuzat să transforme USR într-un partid progresist, care susținea căsătoriile între persoane de același sex, el a demisionat din USR.

Nicușor Dan, de-a lungul anilor, acesta a fost criticat de mai mulți politicieni care, acum, sunt nevoiți să colaboreze cu el și să țină cont de deciziile sale. Așa că, pe lângă adversarii oarecum firești, din PSD și PNL, contra cărora a câștigat și la primărie, și la prezidențiale, Nicușor Dan va trebui să facă față și problemelor cu cei din partidul pe care l-a fondat.

Conflicte interne din USR

Decizia de a demisiona a fost luată în 2017, după ce a reușit să aducă USR în parlament. Astfel, el a fost exclus de echipa formată din Ionuț Moșteanu, Cristian Ghinea, Dan Barna și Cătălin Drulă, cel care a gestionat sistemul informatic al USR în cadrul referendumului intern online, care a dus la demisia sa.

Într-o înregistrare, Ionuț Moșteanu admite cum l-au sabotat și l-au îndepărtat de la conducerea partidului.

„Eu m-am certat cu el. I-am luat partidul în 2017. Sunt unul din aia care i-au luat partidul. L-am dat afară, l-am împins. Atunci era mai bine să conducem noi şi a fost bine că am condus noi partidul. Are nişte lipsuri. Ce înseamnă partidul de atunci bine aşezat pe picioare… oamenii din toată ţara, mai buni ,mai rai. Nu sunt toţi genii.

Dacă erau toţi harnici şi geniali conduceam noi România asta. Partidul se va face ţăndari, noi ne ducem, facem alt partid sau stăm de ăia agăţati de mandate trei ani. Apropo, Sebastian Burduja e mai mişto decât el, smart, destupat, articulat pana mea.. Dacă aş veni, nu aş consuma politică… aş zice că Burduja are tot ce îi trebuie, Burduja a luat 8, ala a luat 45!”, a spus acesta, potrivit romaniatv.net.

Nicușor Dan, de-a lungul anilor, acesta a fost criticat de mai mulți politicieni care, acum, sunt nevoiți să colaboreze cu el și să țină

Cristian Ghinea: Nicușor Dan suferă de sindromul de “Mesia din debara”

Fostul ministru USR, Cristian Ghinea, l-a criticat de nenumărate ori pe Nicușor Dan, ironizându-l cu apelativul „Mesia din debara”.

„Domnul Nicușor Dan suferă de sindromul de „Mesia din debara”. Îl știu foarte bine de la USR. El stă într-o debara și este un fel de Mesia. Nu vorbește cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane și dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepți și să execute că dă el bule. Nu merge așa!”, declara acesta.

9

Barna, acuzat că ar fi fraudat congresul de alegeri

Dan Barna și Cătălin Drulă, foști președinți ai USR, sunt considerați adversari politici ai lui Nicușor Dan. Barna a preluat conducerea USR și a exclus din partid susținătorii lui Nicușor Dan. Această epurare a continuat și sub conducerea lui Drulă. Barna a fost acuzat că ar fi fraudat congresul de alegeri prin care a devenit președinte al USR.

Cătălin Predoiu, președinte interimar al PNL, este considerat un adversar politic al lui Nicușor Dan. Predoiu a candidat din partea PNL la primăria Capitalei în 2016, obținând 11% din voturi, în timp ce Nicușor Dan, candidat independent, a avut 30%, pierzând în fața Gabrielei Firea. De-a lungul timpului, Predoiu l-a criticat constant, inclusiv în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit romaniatv.net.

5

„Cineva care conduce Bucureştiul şi vrea sa conduca şi România. Nicuşor Dan îl cheama. Nu sunt ironic, dânsul şi-a asumat un mandat la Bucureşti, acum îl lasă baltă cu tot cu bucureşteni. Şi vrea să blocheze România probabil. Are o provocare mult mai înaltă. Ce înseamnă să blochezi un oraş deja e nimic pentru dânsul. O ţară e important… probabil trece după la Europa. Are şi dânsul ambiţiile sale”, declara acesta.

„Nicușor Dan este politicianul care a ridicat „dușul rece” la rang de politică publică”

Sebastian Burduja l-a criticat frecvent pe Nicușor Dan, în special după alegerile locale de anul trecut, când a obținut 7% din voturi, iar primarul în funcție a câștigat cu 47%.

„Nicușor Dan este politicianul care a ridicat “dușul rece” la rang de politică publică. M-am tot întrebat: de ce a intrat Nicușor Dan în cursa pentru Cotroceni, brusc, într-o seară de decembrie? Cine sau ce l-a determinat să facă asta, după ce în campanie ne spunea că mai are nevoie de minim două mandate să rezolve problemele Bucureștiului?

De ce să nu respecți votul bucureștenilor și să fugi după altă funcție, mai înaltă, după ce ți-ai dedicat zeci de ani Capitalei? Care este, până la urmă, logica acestei candidaturi? Am avut o revelație. Dincolo de goana după funcții, Nicușor Dan candidează la președinție pentru că este pur și simplu depășit de problemele Bucureștiului. Îl prind din urmă. Și nu ne poate păcăli la nesfârșit”, spunea Burduja.

3

Critici din partea lui Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 și vicepreședinte al PNL, l-a criticat, de asemenea, pe președintele ales al României.

„Mi-ar fi trebuit să lucrez zile astea cu el la Primărie, dar e plecat în campanie prin țară, face mai mult politică decât administrație în ultimul timp. Nu-l găsesc, unde să-l găsesc? Pentru că dânsul e mai politician decât toți pentru că este un politician de succes, a câștigat de două ori Primăria Capitalei, acum este în o altă campanie electorală, dar n-am fost convins de partea de administrator bun”, spunea acesta, potrivit romaniatv.net.

Distribuie Articol